13
апр 2017

PLANINARENJE

Prvi posjetioci masiva Durmitora zabilježeni su oko 1900. godine. Od tada, pa sve do današnjih dana, veliki broj ljubitelja prirode okupira područje Durmitora. Kao najbolji pokazatelj govori nam da u masivu Durmitora postoji 2000 km markiranih staza i 48 vrhova preko 2000 m, pet kanjona od kojih je kanjon rijeke Tare najdublji i najljepši u […]

Prvi posjetioci masiva Durmitora zabilježeni su oko 1900. godine. Od tada, pa sve do današnjih dana, veliki broj ljubitelja prirode okupira područje Durmitora. Kao najbolji pokazatelj govori nam da u masivu Durmitora postoji 2000 km markiranih staza i 48 vrhova preko 2000 m, pet kanjona od kojih je kanjon rijeke Tare najdublji i najljepši u Evropi, 18 jezera od kojih je najveće i najljepše Crno Jezero. Pored markiranih staza koje vode na neki od vrhova Durmitora, postoji i niz jama i pećina za ljubitelje speleologije. Vrhovi Durmitora, svaki drugačijeg oblika, duboke uvale, gole litice, suri obronci, izuzetni su izazov za planinare, posebno za one koji se na njih žele popeti pomoću klinova i konopa. Sve je veći broj i posjetioca masiva u zimskim uslovima.
Na alpinističke poduhvate mame mnoge litice, od kojih je veći broj već osvojen. Tu su i atraktivne stijene za ljubitelje sportskog penjanja, kao i par trenažnih poligona za obuku spasioca i alpinista, kako u ljetnjim tako i u zimskim uslovima. Ko god ima želju da se okuša u alpinizmu, na Durmitoru će mu ljudi iz planinarskog društva rado izaći u susret i na nekom od vježbalista pomoći da pređe početničke korake i doživi osjećaj koji će dugo pamtiti.

CIJENA:

€ 30 / po osobi